Martijn’s California Dagboek #3

7AAC765A7B164F1D9BA264A7A03F0F30

Biertje besteld bij de hamburger, toen we de eerste keer bij The Abbey gingen eten. Lieve serveerster vroeg of ik 21+ was, en omdat ik d’r half verstond zei ik “Yeah, sure :)” (die “:)” is natuurlijk mijn liefste glimlach). Toen ze bleef staan besefte ik pas wat ze vroeg en dat ze ID wilde zien… Ach, lief kind was het verder; zoals Franka ook al zei. 😉


Het probleem met mij en school is altijd hetzelfde geweest: als ik me ook maar 20% inzet, haal ik waarschijnlijk wel voldoendes. Maar meestal heb ik iets beters te doen, en ga ik alleen af en naar de lessen. Hier in de VS is dat soms genoeg, maar als je dan ook hier en daar wat lessen mist wordt het lastiger. Toen ik dus de opdracht voor m’n Engels tentamen hoorde had ik m’n twijfels, maar ik maakte het af met iets dat wel als een voldoende voelde. Toen ik het terug kreeg, was ik best blij uiteindelijk. 🙂

A9BBCDD773B844D597A9D6138DD99B39


Dankzij Anouk en Douwe heb ik hagelslag. Wat kan ik nog meer zeggen? Gewoon erg blij met zulke vrienden! 🙂

IMG_3386

boterham-pindakaas-hagelslag


Over eten gesproken… We vinden hier echt te vaak lekkere dingen. 😛

IMG_3384

IMG_3319

IMG_3251

559437_10151626420503745_1316703961_n


Ook zijn we inmiddels goed ingeburgerd, en zien we er uit als toeristen; net als iedereen hier.

IMG_3375

Read More

Martijn’s Dagboek #2

Te druk om echt te schrijven, dus dan nog maar wat dingen uit Day One geplukt. Veel komt dan eigenlijk weer voort uit mijn 750words.com challenge, waarin ik 750 woorden per dag schrijf. Free writing. Erg inspireren; bevrijdend zou ik bijna zeggen.

1 April

Als ik nu naar buiten kijk zie ik een licht zonnetje. Geen geweldige zon, want het is maar 18 graden ofzo. “Maar” 18 graden. In Nederland is er sneeuw. Dat is niet gek, want het is pas 1 april. April is natuurlijk geen maand dat we zon kunnen verwachten. April is nog praktisch winter.

Winter… Oh, winter… Sinds we hier in Californië zijn vraag ik me met enige regelmaat af of dit niet mijn (ons) nieuwe plan moet worden: na mijn verjaardag (14 oktober) vliegen we naar een warm land. We zijn terug voor de kerst. Kerst met de familie. Kerst met vrienden. Kortom, kerst met dierbaren. Dan blijven we nog even een weekje hangen, kunnen we met z’n allen oud en nieuw vieren. De overgang van 2012 naar 2013 was hier niet zo bijzonder. Terwijl we toch maar mooi het einde van de wereld hebben overleefd met z’n allen. Fuck yeah, zeg ik dan. Maar hier niet. Hier sliepen ze gewoon.

In ieder geval, dan zo’n beetje na die oud & nieuw vertrekken we weer voor 4-6 weken naar een warmer klimaat. En dan weer terug, even wat verjaardagen meepakken (hey zus! ;-)) en weer terug met al die leuke mensen. Hier zijn ook leuke mensen. Maar het is toch anders. Mensen zijn hier meer op zich zelf, en toch ook niet. Beter gezegd: ze zijn hier meer open, maar ook oppervlakkiger. Een beetje het verschil tussen een goede vriend en tien kennissen. In die zin is Nederland mijn goede vriend, en Californië een groep kennissen. Mooie mensen, dat zeker, maar toch anders.

california-seal-beach-weer

4 April

De tickets voor de terugweg zijn geboekt… Raar idee. Soms denk ik dat ik hier pas net een paar dagen ben. Andere momenten voelt het alsof ik hier m’n hele leven al woon. Ik denk dat het nooit anders wordt.

5 April

Ik ben bij de kapper geweest. Lief kind, maar sprak slecht Engels. Niet dat ik het vloeiend spreek hoor, verre van. Blijf toch een accent houden. En dan wordt het lastig praten… Duidelijk haar tweede taal, ook voor mij een tweede taal. Tja. Uiteindelijk ging ik er in ieder geval vandaan met een stuk korter haar dan ik binnen liep.

Net als mijn favoriete kapster in Nederland doet bood ze me aan m’n grijze haren weg te knippen… Dat doe ik dan toch ook maar weer. Kunnen mensen me hier jong in blijven schatten. 😉

Oh, en ik mocht betalen met Square, wat ook wel tof was. 🙂

martijn-engler-kapper

6 April

Vandaag zijn we wee rnaar Los Ceritos geweest. Was gezellig, maar het is wel een redelijk eind fietsen. En daar word je moe van. En dan moet je daarna nog lopen ook. De hele tijd. Van winkel naar winkel, naar winkel. Ik heb 1 ding gekocht. En ben in de Apple Store geweest. Geen iPad mini gekocht. Wel een captain america t-shirt gekocht bij de Disney store. Jehe. En sushi gegeten. Niet bijzonder goede sushi, maar het was dan ook minder dan $10. Wat wil je dan hè. Ik klaag niet. 😉

franka-hoedje-los-cerritos

Read More

Fris, Fruitig, … Franka?

Er komt een punt voor iedereen dat er een zoektocht naar zelfstandigheid begint. Het huis uit, naar een eigen huis. Een baan opzeggen om zelf te gaan ondernemen. En ook, zo blijkt nu, niet lager alleen maar co-auteur van een blog, maar een eigen weg. Met eigen verantwoordelijkheden. En een eigen domein.

Franka heeft daarom een frisse start gemaakt op FrisFruitigFranka.nl. En hoewel ik het jammer vind haar te zien gaan wens ik d’r tegelijk alle succes toe op deze route. Haar eerste berichten vind je in het dagboek.

Frankarijk

Read More

Winter

Foto door Mijndert Stuij (bron: Flickr)

Foto door Mijndert Stuij [want ik kan hier onmogelijk een foto maken dat een winter-gevoel geeft] (bron: Flickr)

Sinds vandaag doe ik weer mee met de 750 Words Challenge, waarbij ik minstens 750 woorden per dag moet schrijven. Nou doe ik dat toch meestal wel, maar in dit geval wordt het echt bijgehouden. En zijn het 750 woorden op een specifieke plek. Vorige keer heb ik het gebruikt om Mac Superhelden af te maken. Door elke dag minstens 750 woorden te schrijven voor de cursus kwam deze uiteindelijk redelijk op tijd af.

Dit keer ben ik wat meer met free writing aan de slag gegaan. Een techniek waarbij je niet nadenkt, maar gewoon schrijft. En nu heb ik besloten om een stukje daar van te publiceren. Niet alles, omdat sommige dingen gewoon niet logisch zijn of nog even privé zijn (eigenlijk beter gezegd, zakelijk zijn, maar… ach ja…). En ik heb de volgorde van de onderstaande stukjes omgedraaid, omdat ik ze dan logischer vond. Voor u, de lezer. Zo ben ik.

[..] Een dagboek misschien. Misschien wel 750 woorden, elke dag. Gewoon, zo maar. En dan een klein stukje publiceren, op een blog.

Het hoeft niet. Maar het kan. Net als ik ga doen. Een klein stukje. Een kleine stukje van mij, van mijn gedachten en gevoelens. Op een blog. Voor de hele wereld. Om te lezen, beoordelen, bekritiseren en te genieten. Wat u maar wil, lieve lezer. Dit is meer voor mij, dan voor jou, moet ik wel toegeven. Ga ik nu ineens van u-vorm naar jij-vorm binnen twee zinnen? Jazeker. Want het is meer voor mij, dan voor wie dan ook. Ik schrijf wat ik wil. Gewoon, daarom.

[..]

IMG_0005

Winter in Zuid-Californië

Als ik nu naar buiten kijk zie ik een licht zonnetje. Geen geweldige zon, want het is maar 18 graden ofzo. “Maar” 18 graden. In Nederland is er sneeuw. Dat is niet gek, want het is pas 1 april. April is natuurlijk geen maand dat we zon kunnen verwachten. April is nog praktisch winter.

Winter… Oh, winter… Sinds we hier in Californië zijn vraag ik me met enige regelmaat af of dit niet mijn (ons) nieuwe plan moet worden: na mijn verjaardag (14 oktober) vliegen we naar een warm land. We zijn terug voor de kerst. Kerst met de familie. Kerst met vrienden. Kortom, kerst met dierbaren. Dan blijven we nog even een weekje hangen, kunnen we met z’n allen oud en nieuw vieren. De overgang van 2012 naar 2013 was hier niet zo bijzonder. Terwijl we toch maar mooi het einde van de wereld hebben overleefd met z’n allen. Fuck yeah, zeg ik dan. Maar hier niet. Hier sliepen ze gewoon.

In ieder geval, dan zo’n beetje na die oud & nieuw vertrekken we weer voor 4-6 weken naar een warmer klimaat. En dan weer terug, even wat verjaardagen meepakken (hey zus! ;-)) en weer terug met al die leuke mensen.

Hier zijn ook leuke mensen. Maar het is toch anders. Mensen zijn hier meer op zich zelf, en toch ook niet. Beter gezegd: ze zijn hier meer open, maar ook oppervlakkiger. Een beetje het verschil tussen een goede vriend en tien kennissen. In die zin is Nederland mijn goede vriend, en Californië een groep kennissen. Mooie mensen, dat zeker, maar toch anders.

Bron: http://nathanwpyle.blogspot.co.uk/2013/03/now-this-applies-to-any-cold-place-but.html

Read More

Martijn’s dagboek

Aangezien Franka het ook mocht, vind ik dat ik het ook mag: gewoon wat stukjes Day One posten. We hebben zoveel meegemaakt de laatste tijd (en morgen is de laatste lesdag voor mij, voor Spring Break!) dat ik eigenlijk juist geen tijd heb om te bloggen. Nou ja, ik blog wel, maar dan wat meer gratis Apple tips enzo. 😉

Een mix van Nederlands en Engels, omdat nu eenmaal is hoe ik denk…

Oh, en de temperaturen komen uit Day One, als ze vermeld zijn. Gemiddeld mag je hier minstens 5C bij optellen, in ieder geval voor de gevoelstemperatuur.

2013-03-16, Saturday (13c)

Delicious sushi. This roll was such a good choice.

2013-03-18, Monday

Proberen te studeren in de CSU bibliotheek.

Met die tafels en banken hier nog niet zo makkelijk. En zie uit m’n ooghoek iemand World of Warcraft (of een dergelijk spel) spelen. Dat wil ook wel afleiden. 😉

2013-03-19, Tuesday

I kind of forgot where I put my bike, after some lunch with Franka and Jip. Then I found this one. Everything’s okay now. 🙂

2013-03-21, Thursday (19c)

America!

Trying to get a hair cut (fail) I ended up in this nice little village.

2013-03-22, Friday

Yellow school buses. I smile every time I see one.

2013-03-24, Sunday

Most healthy burgers around. Also, maybe the tastiest. We need to do a test of Five Guys vs. In ‘n’ Out to be sure. Yes. Most def.

2013-03-24, Sunday (22c)

Running outside, enjoying the weather (okay, maybe it’s just a *bit* too hot) and … running into a fence. Like, literally, I ran into this fence while doing a 6.5K (planning on a 5K, ran about a mile extra)

Had to turn around, run back (about a mile or so) and continue in the burning sun… That’s life in California. 😉

2013-03-25, Monday (16c)

Zebrapaden. They are here.

2013-03-26, Tuesday (19c)

Thanks for this helpful message T-Mobile. Cause you know I have a freaking iPhone 5 and you don’t actually support 4G on it SO I CAN’T USE IT ANYWAY!

2013-03-26, Tuesday (19c)

Lunch. Franka-style*. Yum.

* Technisch gezien at zij alleen de paprika.

2013-03-26, Tuesday (19c)

Great salad, Martijn-style! 🙂

En ten slotte, nadat ik twee keer naar een kapper gefietst ben, ziet mijn haar er zo uit:

Photo on 26-3-13 at 15.41 PM

De eerste keer kon ik de kapper niet bereiken door omleidingen. De tweede keer (andere vestiging) was ik het slot van m’n fiets vergeten en had ik voor niets zo’n 10 mijl (16km) gefietst. *zucht*

Read More

Franka’s dagboek

Wanneer Martijn weer eens een blog zou schrijven? “Ja, binnenkort”.

Of ik misschien een blog wilde schrijven? “Nee!”

Maar, aangezien ik het toch wel een beetje sneu vond dat hier niks meer is gepost sinds we aan zijn gekomen in Californië, heb ik besloten mijn mijn ‘dagboek’ met jullie te delen. Een deel ervan dan 🙂

2013-01-03, Thursday

De business hours van de fietsenmaker op Main Street.

 

2013-01-12, Saturday

Het zijn vooral de kleine verschillen die in het begin zo opvallen. Na een paar maanden voelen die dingen ook weer heel normaal.

Tot iemand ernaar vroeg. Toen dacht ik er weer eens over na. En omdat ik toch een beetje leuk over wilde komen en die mensen het idee wilde geven dat ik hun land wel waardeer, ging ik op zoek naar de positieve dingen. Ik kan dat. Echt waar!

Ik vertelde dat iedereen hier zo vriendelijk is en altijd zo geïnteresseerd. In m’n hoofd vul ik aan hoe nep het over komt en dat ik daar als nuchtere Nederlander natuurlijk zo doorheen prik.

Dat het appartementen complex zo fijn is en zo goed verzorgd. En dat het zo leuk is om te zwemmen, sporten en hot-tubben (vanaf nu is dat een werkwoord) wanneer je wilt. Dat we hier voor een studio per persoon twee keer zoveel betalen als in Nederland samen voor een twee-kamerappartement, daar hebben we het niet over.

Dat uit eten gaan hier veel goedkoper is wordt in stilte aangevuld met: en alles is ongezond, veel minder lekker en ik weeg nog eens 140 kilo als ik dit blijf eten.

En natuurlijk de free-refills (Extra veel geraffineerde suikers, nu voor nog minder geld!) die ik zo waardeer (en waardoor ze hier het all-you-can-eat sushi concept nauwelijks kennen. Snik.) omdat wanneer ik in Nederland uit eten ga de rekening zo vaak veel hoger uitvalt dan gedacht, door de drankjes.

Andrew (buurman die we tegenkwamen bij de hot-tub) had tot nu toe braaf geluisterd, maar ging nu touch even overeind zitten. “No free refills?” Nope “But… wait. You don’t have to pay for your coffee refill, do you?” Toen ik hem vertelde dat, wanneer je in Nederland ergens twee kopjes koffie drinkt, je over het algemeen ook wel voor twee kopjes koffie betaalt, keek hij me ongelovig aan. “But, that’s a violation of human rights!”

Nou… Ja… Dus… Het is maar net waar je waarde aan hecht, denk ik.

 

2013-01-16, Wednesday

Dit was het uitzicht vanaf de brug vandaag. Zie hier hoe mooi de zon in het heldere water weerspiegelt, de mooie blauwe lucht en het uitzicht op de prachtige palmbomen.

 

2013-02-01, Friday

Dit kan geen toeval zijn!

Want alles gebeurt met een reden, toch?

Had ik vorige week nog een gesprek met Amy, waarbij we afspraken om met een hippie-busje door China te reizen. Stap ik vandaag de deur uit en staat-ie zo voor me klaar. Het leuke hieraan is dat het busje nog te koop is ook! Dit is het lot. Ik ben bestemd om dit busje te kopen, het roze te verven, Amy op te halen en met haar door te rijden naar China. Toch?

2013-02-03, Super Bowl Sunday

Ik heb vandaag de meest fantastische reclames gezien! Heel de middag lang. Ik heb genoten! Echt waar. Af en toe werd dit wel onderbroken door een of andere football game, wat sommige mensen dan weer nogal belangrijk schenen te vinden. Dat begreep ik niet zo, maar het gaf mij de tijd om iets te eten te halen (wat lekkerder was dan het eruit ziet) of naar de wc te gaan. Verder schreeuwde ik gewoon mee wanneer andere mensen schreeuwden. Dat werkt ook 🙂

 

2013-02-04, Monday

Waar zal ik m’n fiets neerzetten? (:

(Second street, Long Beach, CA)

 

2013-02-05, Tuesday

Dinsdag is koken-met-bier-dag. En eigenlijk ook koken-met-Astrid-en-Bianca-dag, maar die zijn hier even niet. Bier was hier wel. Net als het recept voor gefrituurde uienringen! Yum 🙂

 

2013-02-10, Sunday

WE HEBBEN EEN KRAAMPJE GEVONDEN DAT NEDERLANDSE PRODUCTEN VERKOOPT!

Zomaar. Hier! Op tien minuutjes lopen van ons huis, op de plaatselijke farmers markt.

Beschuitjes, stroopwafels, dropjes, roomboterkoek, kaas, tulpen, noem maar op. Fantastisch!

Dit alles is te koop voor de geweldige prijs van gemiddeld vijf keer zoveel als je er in Nederland aan kwijt zou zijn.

Ik zal misschien toch maar moeten wennen aan die hamburgers.

 

2013-02-13, Wednesday

Nog even op ons ‘balkon’ genieten van een heerlijke nep-zomeravond terwijl ‘the Cheshire Cat’ op ons neerkijkt.

 

2013-02-14, Thursday

Maakt mij blij.

(en dan heb ik het niet eens over de ijsjes). Bij Whole Foods.

 

2013-02-15, Friday

Ik ga een geweldig leuk weekend tegemoet.

 

2013-02-22, Friday

Bonfire, ISA

 

2013-02-24, Sunday

 

2013-02-26, Tuesday

De bookstore op de campus verkoopt, naast boeken en de voor de hand liggende schoolspullen, ook een heleboel andere dingen waarmee je als zelfrespecterende CSULB-student niet zonder kunt.

Tot nu toe heb ik er de volgende dingen aangeschaft met een CSULB-logo erop:

– een vest (wit. What was I thinking?)

– een trui (met roze <3)

– een tas

– drie multomappen (die waren dan wel weer voor school)

– en een koelkastmagneet in de vorm van een bus (souvenirtje voor papa)

Ik heb me er tot nu toe van kunnen weerhouden om hier voor iedereen souvernirs te kopen, maar ik weet niet of ik het lang vol ga houden. De Valentijnsdag-bekers, waar ‘someone at CSULB loves me’ op stond, vond ik geweldig. Ik werd ook helemaal enthousiast van alle bekers voor moeders (CSULB mom), vaders, opa’s, oma’s, ooms, tantes en toevallig aangetrouwde verre neven waarvan je niet weet dat het familie van je is.

En net zoals er een heleboel kleding voor studenten te koop is (truien, vesten, trainingspakken,zelfs boxershorts), kan je hier ook terecht voor truien voor je moeder, vader, opa, oma, noem maar op. Het leukste vind ik persoonlijk de knuffels, die uiteraard ook allemaal een CSULB-truitje aanhebben. Die wil ik! Allemaal!

Voor mij, voor papa, voor mama, voor al m’n vriendinnetjes.

Nu nog iemand zoeken die een paar honderd dollar kan missen.Die krijgt dan ook een leuke knuffel van mij 😉

 

2013-02-27, Wednesday

Toen ik me tijdens het voorbereiden van m’n sociologie-toets nogal down voelde, besloot ik dat ik mijn tijd wel beter kon besteden.

Dus maakte ik een regenboog van Skittles.

Dat hielp! 🙂

(niet voor het cijfer van mijn toets overigens.)

 

2013-02-28, Thursday

Druk bezig het basketbal team van CSULB aan te moedigen. Helemaal leuk! Ook al begrijp ik niks van de puntentelling. Ik weet dat die bal in de basket moet, dat is genoeg.

“Let’s go Long Beach, let’s go!”

 

2013-03-12, Tuesday

Alsof Jet en ik ons door een afstand van 9.000 kilometer en acht uur tijdsverschil zouden laten weerhouden om ‘samen’ een film te kijken.

Gewoon zorgen dat je op hetzelfde moment op play drukt. Dan komt alles goed 🙂

 

2013-03-13, Wednesday

Na alle berichten uit Nederland wist ik dat het niet lang meer kon duren. En inderdaad, vanmiddag is ook hier in Californië een sneeuwstorm losgebarsten!

 

2013-03-15, Friday

De mooiste dag om zelfgemaakte bananen-chocoladecake te eten! En heel veel sushi natuurlijk <3

 

Mijn lieve nichtje had me een verjaardagskaartje mee gegeven voor ik naar Californië vertrok.

In een envelop waar duidelijk op stond dat ik het niet eerder open mocht maken dan m’n verjaardag. Met daarin een envelop waarop duidelijk stond dat ik het écht niet eerder open mocht maken dan m’n verjaardag. Ze kent me. Iets te goed naar mijn zin eigenlijk 😉

 

2013-03-18, Monday

Instant zomergevoel 🙂

Beschuitjes met aardbeien eten in de zon.

Read More

Met het vliegtuig naar Long Beach

Met het vliegtuig naar Long Beach

Het advies van de luchtvaartmaatschappij was om drie uur van te voren op het vliegveld te zijn. Dus om half twee stapte wij al in de metro voor onze vlucht van kwart voor zes. Het bleek dat we in de metro zaten voor terminals 1, 2, 3 en 5 op Heathrow. Uiteraard moesten wij naar terminal 4. Dat werd dus overstappen op het één-na-laatste station voor Heathrow.

Aangezien de houvast van mijn koffer was gebroken bij het instappen (ik had de “gap” een beetje verkeerd ingeschat) was ik niet heel blij met het extra in- en uitstappen, maar soit. We gaan gewoon lekker door!

Van Londen naar New York

Op het vliegveld aangekomen was het ons niet helemaal duidelijk waar we moesten inchecken. We hebben geboekt bij KLM, maar vliegen volgens ons ticket met partner Air France. Uiteraard moesten we dus inchecken bij Delta. Een vriendelijke medewerker die ons verdwaasd zag kijken legde dit aan ons uit. Gelukkig was het kennelijk dergelijk ingewikkeld dat hij hiervoor ook overleg nodig had met een collega.

Eenmaal in de juiste rij moesten we wat simpele vragen beantwoorden (vragen als “where did you meet?”), waar we ook goed doorheen kwamen. Wel schrok ik even toen de mevrouw toch naar ons ESTA-formulier ging vragen, wat in veel gevallen benodigd is om de VS binnen te komen. Omdat wij met een studentenvisum reizen is dat voor ons niet nodig. Ik hoopte alleen dat zij dat ook zou snappen.

Daarna natuurlijk het hele riedeltje: koffers afgeven, wachten, gate opzoeken op het bord, gate zoeken op het vliegveld, wachten, boarden, wachten. We zitten in een mooi, groot vliegtuig en blijken inderdaad met Delta te vliegen. Prima, leuke mensen.

De in-flight maaltijd vond ik prima, volgens Franka omdat het “onherkenbaar als eten was”. Precies de reden dat zij het niets vond. We hadden allebei iets warms, met kip. En iets geels er bij. Niet zeker wat het was, maar wel lekker. 🙂

Om de tijd te doden is er op de achterkant van elke stoel een schattig klein tv’tje bevestigd. Headphones worden aan het begin van de reis gratis uitgedeeld en daarna is er keuze uit verschillende films, series en muziek. Ik verwachtte hier eigenlijk enkele B-films uit de jaren ’90. In de praktijk kreeg ik gewoon een ruime selectie uit films als The Dark Knight Rises, The Expandables 2, Ted, Forrest Gump en The Avengers.

Uiteindelijk heb ik me prima vermaakt met The Campaign, The Dark Knight Rises en een aflevering van 30 Rock. Toen ik dat allemaal gehad had konden we uit het raampje kijken en zagen we New York City. Prachtig om al die lampjes te zien vanuit de lucht.

Vliegen naar Phoenix

Eenmaal geland begon het wachten. Eerst een anderhalf uur in de rij voor de douane. Dan bagage ophalen (die vond Franka wel erg snel gelukkig) en nog wat checkpoints passeren. En nu is het 2 uur ‘s morgens in New York. Dat betekent dat we ongeveer twintig uur wakker zijn. Onze vlucht gaat pas om zes uur en we kunnen pas naar de juist gate om half 6. Wel een leuke treintje voor.

Hier zitten we dan nog maar even. Met koffers en andere reizigers. Wachten.

Inchecken voor de vlucht naar Phoenix bleek niet zo makkelijk als het inchecken voor New York. Heel modern was het een DIY checkin, maar stiekem laat ik zoiets liever door een pro doen. Ah, het ging allemaal goed want ik typ dit in het vliegtuig.

Met Franka naast me. Dankzij de aardige jongen die eigenlijk naast mij zat, maar voorstelde te ruilen zodra ik aangaat dat m’n vriendin in hetzelfde vliegtuig zit.

Dus eh, investment banker uit Phoenix: tof, dank je wel!

De overstap in Phoenix was simpel en snel. Een heel stuk lopen naar de gate. Wachten. Boarden. De korste en kleinste vlucht tot zover. Voor mijn gevoel waren we amper opgestegen toen we gingen landen. Er was in ieder geval niet genoeg tijd om eindelijk goud te halen met de Bugatti in de Hot Ride van NFS:MW op m’n iPad. Jammer. De enige die ik nog moet halen.

Eenmaal in Long Beach zijn we, na het ophalen van de koffers, eersteven wat gaan eten op het vliegveld. Om het land eer aan te doen nam ik natuurlijk een hamburger. Met cheese fries.

Franka had iets met brood en kalkoen. Belangrijker: bacon.

De cola die ik bestelde was in ieder geval van Amerikaans formaat, dus dat begon al goed. Franka kreeg per ongeluk een glas water en direct daarna excuses en netjes een glas ijsthee. Die ijsthee vond ik niet te drinken, maar zij gelukkig wel. Als koude thee smaakt het. Bah.

hamburger, cheese fries, cola en iets van Franka

Vanaf daar stapten we de lift in. En ging het brandalarm af zodra we er weer uitstapten. Ik dacht echt dat ik iets geraakt had. Maar waarschijnlijk niet.

Vanaf daar een shuttle bus genomen. Omdat we geen gewone bus konden vinden, moe waren, met een kapotte koffer sleepte en zeer waarschijnlijk een uur moesten wachten.

Inclusief fooi was het ongeveer 30$ voor 2 personen. Aan de bustijden te zien scheelde het waarschijnlijk ook ruim een half uur reistijd.

En toen.. Waren we eindelijk echt geland in Long Beach. Hoe dat verder ging komt later wel. Het is hier nu ongeveer etenstijd en we hebben sushi gekocht voor kerstavond. Tot later! 😉

Read More